Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/7/f/f/stallphem.se/httpd.www/libraries/cms/application/cms.php on line 464  Nyheter
Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/7/f/f/stallphem.se/httpd.www/templates/stallphem2013/functions.php on line 185

Vår Facebook sida har de senaste nyheterna

Ibland hinner vi inte med att uppdatera både på Facebook och på Hemsidan. 

För att hänga med på alla våra senaste nyheter kan du klicka in på vår Facebook sida.

Om du även gillar sidan missar du inte några inlägg från oss.

 

Filmklipp från Clear Round

Du har väl inte missat filmklippet från en Clear Round i somras? Media-S var på plats och filmade under eftermiddagen.

Här är resultatet av de små filmklippen.

 

Tävling och utställning!

Nya tävlingsresultat från helgen i Falkenberg!

Med oss hade vi Antalaya, Carmelle och Cartier RP 164. Alltså två ponnyer och en storhäst. Alla tre gjorde mkt bra ifrån sig. Carmelle gjorde jämna rundor där det behövs lite mer styrka, hon gick på 66,67 och 64% och tog en 8:e placering i MSVC:1. Vi fortsätter med stärkande arbete och hoppas kunna höja nivån ett snäpp till nästa tävling;) Cartier däremot lyckades ta placering i samtliga sina starter och här är det förhoppningsvis snart dags att gå upp en nivå. Antalaya tog en femteplacering i MSVA:1 där hon kändes mkt mjuk,jämn och fin. I St. George fick hon tre rejäla missar och det kostar mkt i dessa program. Helt ok med 62% trots detta och extremt ojämna domarsiffror. Helt nöjd med helgen och duktiga hästar och ponnyer!

Vi har även varit på ponnyutställning med Engelska ridklasser. Det var dags för debut för Clara Brandberg med vår nya Gläntans Netty. Och så fint dom red och va duktiga dom var! Det hela slutade i seger i Lead Rein. Riktigt roligt med denna nya lilla bekantskap som är såå trevlig på alla sätt. Netty visades även på utställningen och travade till sig en 9:a och klasseger!

På utställningen visade vi också fram två Brattelidsponnyer.

Den otroligt vackra och sympatiska Cartier avkomman B. Veuve Cliquot gick till ungponnyernas finalring och fick fina 99778=40. En riktigt fin ponny med utstrålning utöver det vanliga,Gulbrun med bläs och fyra vita strumpor. Mamma är lilla stoet  Merel  och uppfödare och ägare är Viktoria Sjölin.

Storasyster tvååriga B. Petite Le Brun e. Bocaccio Arden är för tillfället i växtfas men lyckades ändå få 8 på skritt och 9 på trav. Att även hon dessutom är otroligt bildskön med sina långa ben och vackra teckning gör det mkt roligt att få vara med att visa upp dessa ponnyer! Bilder från utställningen på dessa vackra ponnyer kommer inom kort.

Passar även på att gratulera vår elev Alessia Pelloni som kom tvåa i sin ridklass med Ängvaktarns Tiger.

Nedan bild på Carmelle i sin debut som "storhäst".

Detta är Carinas föl Chronos efter Claudius som Carmelle är farmor till.

Copernicus Arden efter Cedrik undan Quinie Arden är lika rörlig som sina äldre syskon

 

 

Fler tävlingsresultat!

På bara ett par dagar så har vi ännu fler tävlingsresultat att rapportera.

Fantastiska Antalaya SC går framåt med stormsteg. Lugn och metodisk stärkande träning har givit resultat i form av fina placeringar på tävlingsbanorna. På GFRKs tävlingar på Åby tog hon först en 2:a placering i MSVA:1  och följde sedan upp med att vinna St. George! Vid våra hemmatävlingar tog hon en 2:a placering i MSVB:5 med 71% trots två grova missar sen toppade hon med att vinna stort i MSVA:1. Fantsatiska lilla häst som hittills i sitt nioåriga liv inte gjort ett enda dåligt ridpass=)

Ponnyerna och deras ryttare har även dom varit ute och gjort riktigt fina rundor. Malin Ramne och Carmelle vann LAP:1 på 73% och det i hällande ösregn! Bra jobbat! Dessutom fixade hon och Cartier RP 164 sitt första SM-kval. Vid samma tävling debuterade Lovisa Wessblad och Casentino Arden i LAP:1 och dem lyckades ta hem andraplatsen med fina %.

Vi har även hunnit med Ungponnykval i dressyr där Gola fixade sitt första kval till championatet. Debut för henne både i LA och för året. Även utbildningsponnyn Money Boy gjorde en mycket fin insats i sin debut i LA. Ett kval fixat trots en del spänning pga  orutin. Money Boy är en ponny med enorma kvaliteer! Grattis till ägare och uppfödare till två mkt fina ponnyer!

New Forest hingsten Torpalyckans Peerfect har hoppat två felfria rundor i sin Clear Round debut. Fanny Markström lotsade stabilt honom runt!

Lilla Prima- Vera, född hos oss, har med sin lilla ryttarinna Milla tagit sin andra raka seger i LC och är även färdigkvalad till championatet på sina första två starter i LB. Vi kan bara säga att vi e så glada att Vera hamnat hos Milla och hennes familj!

Vi får in fler och fler fölbilder på årets Claudiusföl och vi kan lugnt konstatera att det verkar som att han inte enbart är en mkt god individ utan även riktigt bra avelshingst!

Lille Salstas Cocktail är nu på plats för träning och han kommer ev även finnas tillgänglig för avel! En fantastisk liten individ med bra temperament och fantastiska gångarter!

 

 

 

Massor av nytt!

Här kommer mängder med uppdateringar från oss!

På tävlingsfronten har det hunnits med en hel del starter.

Bla har Antalaya tagit hem en seger i MSVB:5 i årets tävlingsdebut.

Fanny och Moon Rusty vann LA:1 på dom stora nationella tävlingarna på Åby. Dom passade även på att sätta ett fint kval till Ungponny SM på 74%.

Lovisa och Casentino Arden tog även dom hand om en seger på Åby men denna gång i LA:4 och mot D-ponnyer!

Malin och Cartier vann LA:2 och hade 70% i LAP:1 i Trollhättan och tog även en fin andra placering i LA:4 på Åby. Malin kom även 3:a i Lagtävlan i Torslanda och en 2:a placering i LA:1 men då med Carmelle.

Fanny och Commudus Arden fixade sitt första kval till Ungponny SM på Åby!

Ebba och Hembys Salka Valka har tagit fina placeringar i dressyr!

Cartier har varit ute och startat bland dom stora hästarna och det med den äran. I debuten blev det seger i MSVC:1 i Borås och sedan följde två andraplaceringar i LA:3 och MSVC:1 på Åby.

Årets 3-åriga halvblod har gjort ett bra treårstest. Det resulterade i gångartsutmärkelse för Ticktack e. Rolex TP Uppf. & Äg. är Julia & Lillemor Bulukin. Vi vill säga grattis till en mkt fin häst som vi tror mkt på! Poängen blev 887888=47 och 88 på ridprovet!

Lilla Prima-Vera har med sin nya lilla ryttarinna debuterat på tävlingsbanorna med en seger i sin första LC dressyr och en andra placering i första hoppstarten. Detta resulterade i totalseger i kombinationstävlingen. Stort grattis och vi e så glada att Vera hamnat hos en sån toppenfamilj!

Claudius har gjort sin första tävlingsstart nere i Tyskland och det resulterade i en 3:dje placering med 8,0 i snittpoäng!

 

Dessutom har Claudius fått flera fina föl runt om i landet i sin första årgång. Bla har vår Carina fått en supersöt liten hingstunge e. Claudius. Quinie Arden har fått ännu en långbent hingst, denna gången efter tyska Welsh B hingsten Cedrik.

På avelsfronten händer det en hel del. Det har kommit igång med ston i fina brunster på seminstationen och vi har skickat/fått beställningar på samtliga av våra hingstar. Bocaccio Arden har även sitt första sto dräktigt. Nyheter är att vi kommer få utökat antal hingstar på stationen. New Forest hingsten Rolökke Fixe står hos oss för Naturlig betäckning. Snart anländer också Welsh Mountain hingsten Salstas Coctail som kommer fortsätta sin säsong här hos oss. Vi har dessutom möjlighet att importera sperma från dom tyska Welshhingstarna Calido G och Charivari till svenska ston.

Mer info om dess hingstar inom kort på hemsidan!

Nedan stoföl e.Claudius  u.Honfleur Uppf. & äg. Linnea OpdeWeeg.

Stoföl e. Claudius u. Fairytail Princess e. C. Prins Thatch uu. Carina.

 

 

 

 

 

 

Hingstvisning!

Hingstvisningen den 1:a April bjöd både på vackert väder och vackra hingstar!

Nedan följer några bilder från dagen:)

Nyheter och Hingstvisning!

Våren går framåt med en ryslig fart även om det fortfarande är kallt om nätterna!

Årets bruksprov för ponnyer är avklarat och efter en tuff helg med många visade ponnyer kommer vi hem med tre godkända hingstar! Det var vår egen Commudus Arden som med 88798=40 poäng exteriört och fick tillgodoräkna sig förra årets löshoppningspoäng 8-8 och med detta tog han sig in i kvalitets boken för Welshpartbred. Han tilldelades där G1.

Ny hingst i kvalitetsboken blev även Prins Tord af Herred som är en mycket trevlig individ med både 98788=40 poäng exteriört och ett högt bedömt gångartsprov med 789-88. En duktig gosse med mycket trevligt temperament! Prins Tord är "tillverkad" hos oss och är uppfödd och ägd av Fam. Winstedt, Herreds gård. Stort Grattis!

Efter en mycket kort tid i träning visade vi även upp Torpalyckans Peerfect  RNF 200. En fantastisk trevlig New Forest hingst med positiva omdömen i både hoppning och gångarter! Peerfect kommer att fortsätta sin utbildning hos oss och kommer även finnas tillgänglig på vår station 2013. Mer info kommer inom kort. Grattis till upp. och Äg. på Torpalyckans stuteri!

Vi visade även fram Arhults Cornelius som blev BIK i Welsh alla sektioner. Grattis uppfödare och äg. Agneta Hjortsparre, Århults Stuteri!

Efter bruksprovet stundade ett par lugna(re) dagar var det tänkt. Men det tog bara 3 dagar innan stallet var fyllt med nya utbildningsponnyer och hästar=)

Dessutom ökade antalet hästar på genom Quinies fölunge. En liten fin hingst e.Cedrik som är hennes 10.e hingst på raken! Önskar oss såklart ett sto efter henne men kan glädja oss åt att hon lämnat inte mindre än tre Godkända söner!

Vill avsluta med att påminna alla om att komma på vår hingstvisning hos oss den 1.a April. som vi arrangerar tillsammans med stuteri MW. Hingstar som kommer visas är följande:

Bocaccio Arden, Cartier, Commudus Arden, Torpalyckans Peerfect, Raddisson VDL, Veronas Gerswin,Geld,Wacos Rache samt avkommor till Bocaccio och Cartier!

Varmt välkomna!

Nedan bild på Torpalyckans Peerfect!

 

 

 

Warning: Parameter 2 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /customers/7/f/f/stallphem.se/httpd.www/templates/stallphem2013/html/modules.php on line 36 Warning: Parameter 3 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /customers/7/f/f/stallphem.se/httpd.www/templates/stallphem2013/html/modules.php on line 36

Gilla oss på Facebook


Copyright - Stall Phem - 2016